Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 28. September 2010

Presse, 2. september 2010

Vejbesparelser ædes op

Flere kommuner forsøger at få budgetterne til at hænge sammen ved at lade de enkelte husejere betale for at drive og vedligeholde private fællesveje. Men besparelserne ved at lave offentlige veje om til private fællesveje ædes op af administration, viser nye beregninger fra ingeniørfirmaet Carl Bro.
Kommunerne skal nemlig som vejmyndighed stadig administrere vejloven, og særligt i de kommuner, hvor det er veje i byer, der privatiseres, vil der komme mange spørgsmål fra grundejerne. Her er det ikke kun vejens belægning, det drejer sig om. Der er der også spørgsmål om vejens afvanding og belysning. Dette vil medføre behov for, at der ansættes eller opretholdes personale til at tage sig af de borgerhenvendelser. Så den besparelse, man regnede med nogle budgetter, vil blive ædt op på nogle andre.

Ikke nok med at besparelserne ædes op af administration. Beregningerne viser også, at man mister stordriftsfordele, når grundejerne selv skal hyre en entreprenør til at vedligeholde vejene. Alene på denne konto vil prisen for vedligeholdelsen kunne forventes at stige med cirka 25 procent.

Kilde: Ingeniørfirmaet Carl Bro

PL kommentar

PL påstår fortsat, at kommunernes kortsigtede spareløsning med at overføre veje til privates ansvar har karakter af samfundsskadelig virksomhed og skal kraftigt opfordre politikerne til at få reguleret kommunernes ”fest” ved dette tag-selv-bord.
Der er ingen, der er tjent med denne forskelsbehandling af borgerne, og det kan ikke være rigtigt, at der ingen borgerbeskyttelse er i dette ellers så gennemregulerede samfund.

Udgivet i Presse Arkiv tagget med fællesvej
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...