Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 12. December 2013

Presse, 12. december 2013

Likviditetsklemme

PL deler den opfattelse, vi hører fra flere sider om, at det er den voldsomme styring af bank- og dermed realkreditsektoren, der blokerer for mange renoverings- og forbrugsønsker hos boligejerne.
Senest er det i Berlingske 12. december at erhvervsredaktør, Jens Christian Hansen, tager bladet fra munden og fortæller teoretikerne, at det er deres egen stramningspolitik, der rammer praktikernes muligheder for at få lån. Det siges i artiklen klart og tydeligt, at det er en gordisk knude, at man ikke tillader, at den finansielle sektor gives mulighed for at sørge for likviditet til de ønskede investeringer og forbrug.

PL mener, at man samtidig med sine politiske udtalelser og manglende initiativer bibeholder en usikker fornemmelse hos boligejerne. Det er nødvendigt at fortælle det klart og tydeligt, at fornuftige boliginvesteringer og forbrug er der plads til nu, og her mener vi også, at den nye skatteminister har en kommunikationsopgave ved at sige, at der ikke kommer nye afgifter og skatter. Passende kunne man også give hånd på, at der ikke er nogen skatter, hverken kommunale eller offentlige, der stiger mere end inflationen, men det kræver, at man får styr på de mange små, ekstra skruer, der er sat ind i skatte- og miljøsystemet, herunder også i den kommunale struktur, f.eks. 7 % stigning i grundskat. Lad os få et udspil, sådan at man viser, at der er en basis for både tryghed, og at der er mulighed for, at give lån i stedet for at man opretholder en rigid styring af udlånssektoren.

Et godt eksempel er, at det er ekstremt svært, at få lån til energirenoveringer, selv om der er en kort tilbagebetalingstid og dermed en stor fordel for både boligejerne, den finansielle sektor og samfundet som sådan.
 

 

Udgivet i Presse Arkiv tagget med økonomi
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...