Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 12. April 2011

Presse, 11. april 2011

Hjælp i kampen mod varmeregning

2 gange minus plus et ++ i energipris er, hvad vi parcelhusejere har oplevet de sidste vintre.
Regnestykket viser, at de 2 kolde vintre og stigende energipriser gjorde nas. Alle danskerne har ganske vist fået større varmeregning. Men avs, det må gøre ekstra ondt, og er specielt trist for de boligejere, der endnu ikke har fattet, at der skal investeres i fremtidige besparelser på energiforbruget!
De, der har været for langsomme med at spare på energien, oplever nu at skulle betale for det ekstra energiforbrug, som de slet ikke havde behøvet, at betale for.
Ja, faktisk så har de varmet sig væk fra den besparelse, som de kunne have fået.
Og for at gnide mere salt i såret, så ville den energiinvestering ikke bare have givet et afkast i de to kolde vintre, men også i de kommende år, og huset ville have været mere værd.
Det har vi i PL prøvet at sige meget tydeligt over årene, og vi ved godt, at der er nogen, der har problemer med at kunne låne nok til investeringerne etc.
Vi har i dette nummer af MIT HUS samlet et par yderligere råd og informationer og har mere til vore medlemmer på www.parcelhus.dk

Ingen ridder på hvid hest

Men det er ikke ligegyldigt, hvad man bruger penge på, det skal jo kunne betale sig tilbage. Derfor bringer vi her lidt mere hjælp til at finde ud af, hvad der er fornuftigt at gøre.
Det er ikke den hvide ridder på hest, og det er ikke rentefri lån, energilån eller tilskud. Men Go’ Energi står klar med gode råd til boligejerne, så vi kan være forberedte til de kommende vintre og nogle kan slippe for at ærgre sig så meget, som efter de to hårde vintre, hvis man altså gør noget selv!

Økonomisk lussing

En ny undersøgelse viser, at 37 % af danskerne forventer at få en ekstraregning. De fleste gætter på, at den kolde vinter og de stigende energipriser koster dem 500-2.500 kr. ekstra. Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af boligejerne.
Udsigten til en økonomisk lussing på varmeregningen motiverer danskerne til at gå i gang med energibesparelser. En tredjedel har lyst til at gå i gang med energibesparende tiltag for at få varmeforbruget bragt ned.

Ekstraregning større

Go’ Energi har beregnet, hvad en familie i et typisk parcelhus med et samlet årligt forbrug på 24.000 kWh, yderligere skal have op af lommen, når årsopgørelsen kommer. De nye beregninger viser, at den reelle varmeudgift for 2010 bliver 3.000-8.300 kr. større end i 2009. Det vil sige, at den reelle ekstraregning for 2010 bliver endnu større end forventet.
Forbrugere med oliefyr kommer især til at mærke de stigende oliepriser i kombination med den kolde vinter. De får en ekstraregning på 8.300 kr., mens boligejere med elvarme slipper med 7.700 kr. mere. Naturgasbrugere må op med 3.800 kr. ekstra, mens boligejere med fjernvarme får en varmeregning, der er 3.000 kr. større.

Danskerne skal ikke fryse

Løsningen er ikke at skrue ned for varmen og fryse næste vinter.
”Boligejerne kan gøre mange ting ved deres bolig, og med den rigtige rådgivning kan de kombinere mere komfort og varmebesparelser med en fornuftig økonomi.
I Go’ Energi har vi gjort det lettere for boligejerne at se, hvad de kan gøre i netop deres bolig og samtidig finde hjælp til at komme i gang,” siger Henrik Teglgaard Lund.

Det vil boligejerne gøre i 2011

• 25 % vil slukke for varmen, når de er på ferie
• 20 % vil sænke temperaturen om natten, og når de ikke er hjemme
• 52 % vil isolere sig til en lavere varmeregning, heraf vil 38 % isolere loftet
• 18 % vil skifte til energieffektive vinduer

Her får du hjælp

På GoEnergi.dk/boligtjek kan du få hjælp til at se, hvor det er smartest at sætte ind i lige præcis din bolig. Du får individuelle råd, når du opgiver oplysninger om dit hus og dit forbrug. Og er du klar til at gå fra tanke til handling, så viser Go’ Energi vejen til de rigtige håndværkere på Håndværkerlisten. Hvis du vil vide mere om undersøgelsen eller andet så kan du gå hente resultaterne af brugerundersøgelsen på GO´Energis hjemmeside.

Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...