Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 08. December 2016
Mit Hus nr. 2016-04
 

Intro til Segregering eller ghetto

Den følgende artikel okan måske umiddelbart synes at være meget perifer i forhold til de sædvanlige emner i MIT HUS og vores interesseområde, men faktisk har det et større interessefællesskab.
 
Befolkningstilvæksten er en flydende størrelse, der i første omgang typisk centrerer sig om storbyerne, men som over tid vil ”flyde” ud over andre befolkningsområder. Vi ser f.eks. gennem vedligehold af vores medlemsdatabase, at der kommer flere og flere fremmedklingende navne blandt vores medlemmer. Altså et tegn på, at parcelhustanken slår rod, og at der er et større og større ønske i segmentet, der kan henvises til indvandring mv., om at bo i egen bolig.
 
Som artiklen også viser, så sker der også forskydninger i storbyerne, hvor tidligere ”belastede” områder skifter karakter til at blive måske endda direkte mondæne med helt vildt høje priser på beboelsesenhederne.
 
Uanset hvad man måtte mene om segregeringen eller ghettoer, så betyder dette altså, at sådanne områder flytter sig rundt, og dermed vil det også på sigt påvirke huspriser mv. i andre områder, end hvad man måske oprindeligt forventede.
 
For foreningerne rundt om i landet, så skal man også være opmærksom på, at selv om parcelhustanken spreder sig til nye befolkningssegmenter, så vil det også blive nødvendigt at yde en indsats for at fremme forståelsen og udbredelsen af grundejerforeningstanken, således at man ikke risikerer, at et segment af en forenings medlemmer ”går tabt”.

 

Udgivet i Mit Hus 2016-04
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...