Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 08. December 2016
Mit Hus nr. 2016-04
 

Hedt boligmarked skæpper

Mere gang i boligmarkedet betyder flere bygningsrenoveringer og flere penge i statskassen.

Selvom politiske bekymringer ofte følger med et hedt boligmarked, kan gang i boligmarkedet faktisk også give anledning til at lette statens bekymringer, da flere bolighandler jo er lig med flere penge i statskassen. For hver gang, en bolig skifter ejer, et boliglån optages eller et boliglån omlægges, betales nemlig tinglysningsafgift til staten.

I 2010 løb tingslysningsafgifterne op i 5,7 mia.kr., mens det i 2015 blev til 6 mia.kr. En stigning på 6,5 pct. på fem år. Det fremgår af opgørelser fra Skatteministeriet, som Nybolig har bearbejdet.
Ser man på statens egne forventninger, går det kun en vej med indtægterne. I 2017 forventer tingslysningsafgiften nemlig at indbringe 6.3 mia. kr., hvilket er en stigning på 10,5 pct. siden 2010.
Fra 2010 til 2016 er antallet af bolighandler steget med 28 pct.

-Som med så meget andet gælder det også for boligmarkedet om at være i balance, så vi ikke kommer ud for ubehageligheder som i 2008. Men hvis vi ser på, hvad der er sket siden Finanskrisen, tegner der sig jo et billede af et boligmarked, som har rejst sig med forbløffende styrke, og det kan tydeligt ses både i statens indtægter og forventede indtægter, fortæller presse-ansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Positivt med et aktivt boligmarked

Ifølge Nybolig bør et livligt boligmarked vække glæde hos de fleste.
-Mange bolighandler vidner i første omgang om, at en del af os er i stand til at indfri vores boligdrømme. Dernæst plejer der også at følge en del ombygningsaktivitet med, når man flytter i ny bolig, som dermed skaber vækst hos håndværkere og i produktionen, ja og så kommer der flere penge i den fælles kasse via tinglysningsafgiften, som årligt godt og vel svarer til prisen på et par nye supersygehuse.

Kilde: Nybolig

 

Udgivet i Mit Hus 2016-04
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...