Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 20. August 2010

Presse, 20. august 2010

50-årigt boliglån uden afdrag ønskes

Nordea har brudt en barriere og tilbyder nu stående lån indenfor de første 75 % af et boliglån, så man slipper for afdragene.

Dette kommenterer PL´s landsformand således:

”Det er dejligt at høre, at der nu går hul på den byld, eller blokering, der har været omkring et fast afdragsfrit lån helt til udløb om 30 år.

Det vil efter Parcelhusejernes Landsforenings opfattelse blive pænt efterspurgt og betyder nye tider for boligejere og boligkøbere.

Naturligvis er der nogen af disse nye kunder, der så vil kunne få frigjort friværdi til andre formål eller rettere nu selv kan disponere over deres formue uden, at skulle følge det idiotiske system fra de gamle dage med, at alle skulle tvinges til at afdrage på alle boliglån.

Vi ved, at der allerede er mange, der vil lave deres nuværende 10 års afdragsfrie realkreditlån om, når de når til de 10 år. Det er jo spild af ressourcer, når det lån, som de egentlig ville have, er det, som Nordea nu kan klare. Nemlig et kombinationsprodukt, der er et stående lån fra start til slut. Så det næste ønske vi ønsker opfyldt er, det bliver muligt for realkreditsektoren at kunne finde ud af at lave sådanne lån - og gerne med 40-50 års stående lån.

PL mener, at der så absolut er rigtig mange yngre familier og førstegangskøbere, der også bør se på de stående lån. Årsagen er, at de skal indse, at de alligevel ikke har nogen udsigt til nogen sinde - eller først om rigtig mange år - at tjene så mange penge, at de kan blive boliggældsfrie. Derfor skal de da heller ikke starte med dag 1, hvor de ejer deres hus, at afdrage på lånene, men gøre det, når det passer dem. Der er tonsvis af andre ting at bruge pengene på. Og hvorfor skal man ikke ligestilles og selv kunne vælge eller rettere aftale det med dem, der udlåner pengene, når det er et huslån, ligesom hvis det var et andet lån i en bank.

Det er helt fint at starte med at afdrage på den yderste og dyreste del af deres lån, men hvorfor være tvunget til at afdrage på hele lånet og dermed også den billigste inderste del af deres lån? Og så efter nogle år lave lånene om, fordi systemet gør dem afdragstungere over årene?

Nå jo, sagt lidt sarkastisk, måske fordi så skal staten og realkreditten samt bankerne, alle tjene på, når boligejerne gang på gang dvs. med få års mellemrum, skal lave deres lån om. Fordi det, som de egentlige ønskede, var nemlig en kombination af låndele, hvor der afdrages på den yderste del, mens man har en del med et stående lån og en fast ”rente-husleje” i en form, der er til at overskue.

Vi er specielt tilfredse med, at det kun er lån til boligejere, og at vi så ikke blandes sammen med lån til udlejnings- og erhvervsbyggeri, hvor der har været langt større tab hos spekulanter m.v. end hos boligejerne. Boligejerne hæfter nemlig personligt, mens det hos andre bare er et aktieselskab, der går konkurs!

http://borsen.dk/nyheder/boligen/artikel/1/189372/laan_afdragsfrit_i_30_aar_til_4_pct.html
 

Udgivet i Presse Arkiv tagget med Realkredit
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...