Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 14. Juni 2010

Pressemeddelelse 14. juni 2010

Ombytningshuse fordrer lovændring

Parcelhusejernes Landsforening har været interviewet til Jyllandsposten omkring det forhold, at en del vælger at rive deres ældre huse ned og bygge nyt.

I stadig større stil bliver ældre huse genstand for nedrivning. Dette sker specielt i hovedstadsområdet, hvor byggegrundene er få. Årsagen er, at priserne på mange ældre ejendomme efterhånden svarer til selve grundprisen, samt at den økonomiske krise har presset priserne på typehuse i bund.
Da man samtidig ikke kan energirenovere et ældre hus til samme standard, som man kan bygge nye typehuse til, så ser mange dette som en mulighed for at rive ned og bygge nyt.
Samfundsmæssigt er dette da også langt at foretrække, men også på denne ”rose” er der torne.

Efterlyser lovændring

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, efterlyser en lovændring, som han mener vil kunne forstærke tendensen med en tiltrængt byrenovering i parcelhusområderne.

»Modellen kræver i dag, at det gamle hus skal være i en så ringe forfatning, at det stort set kun er grunden, man som køber betaler for. Man kan jo ikke opnå et realkreditlån til et gammelt hus, som man efterfølgende river ned, fordi man jo dermed fjerner pantets værdi. Derfor efterlyser vi en lovændring, så det med en kontrakt på et nyt parcelhus i hånden vil blive muligt at opnå realkreditlån til et samlet byggeprojekt, der inkludere fjernelse af et udtjent hus,« siger Allan Malskær.

 

Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...