Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 28. April 2010

Pressemeddelelse 26. april 2010

Træk i snoren – hunden er færdig

Ifølge Parcelhusejernes Landsforening er det "rocker-typer" og børn, der ikke samler op efter hunden.
Vrede over hundeefterladenskaber er noget der virkelig kan få gang i debatten på en normal generalforsamling i en grundejerforening. Og selv om man da er tilbøjelig til at trække lidt på smilebåndet over emnet, så er det nødvendigt at tage de rimelige stærke og følelsesladede reaktioner alvorligt, mener vi i Parcelhusejernes Landsforening.
Det er nok ikke så meget frygten for at træde i afføringen, som det at se på, at ”det” ligger der ”på ens grund” eller der, hvor man går forbi. Så det er nok en kombination af ubehaget og irritation over den manglende respekt som hundeejeren/lufteren udviser overfor os andre. I PL får vi forholdsvis sjældent direkte henvendelser om emnet og om affaldshenkastning i øvrigt. Årsagen til de få henvendelser er jo nok en blanding af, at det trods alt er et minorproblem, at alle egentlig godt kender reglerne og desværre at vi alle ved, at der ikke er Politi eller andre myndigheder, der kan/vil gøre så meget ved dette ulækre problem. Så det der egentlig er tilbage er, at de få ikke-posebrugende besøgende hundeejere skal udsættes for opdragelse og moralsk ”opbygning” i grundejerforeningerne. I PL får vi jævnligt kontakter fra medierne, der gerne vil skrive om emnet enten på baggrund af konkrete sager, hvor der f. eks. har været håndgemæng eller chikaner eller bare som en sæsonartikel.
Den seneste artikel, som PL er citeret i og hvor vi bringer et par citater er på Jyllandspostens hjemmeside http://fpn.dk/liv/article2039094.ece
"For bare fem år siden levede de fleste med, at nogle hundeejere lod hundens efterladenskaber ligge, men det finder folk sig ikke længere i," siger Allan Malskær, der er landsformand for Parcelhusejernes Landsforening.

Færre efterladenskaber

Ifølge Allan Malskær oplever danske parcelhusejere, at hundeejerne bliver bedre til at samle efterladenskaberne op. Men selvom der er færre fækalier, så er der flere end nogensinde, der brokker sig over det.
"Med tiden er det blevet mindre socialt accepteret at svine, så langt flere påtaler det over for hundeejere, der går fra hundens efterladenskaber," fortæller Allan Malskær.
Han sammenligner det med, hvordan holdningen til rygere har ændret sig. "Hvor ikke-rygere for ti år siden fandt sig i, at der blev røget i rummet, så forventes det nu, at folk går udenfor og ryger. Det er det samme med hundeefterladenskaberne, som folk heller ikke finder sig i længere," forklarer Allan Malskær.”
”"Medlemmerne fortæller, at det oftest er kortklippede "rocker-typer" med kamphunde og store børn, der lufter familiehunden, som ikke samler fækalierne op," fortæller Allan Malskær.
Allan Malskær anbefaler husejere, der er plaget af hundeefterladenskaber, at have poser klar, når situationen opstår: "Ofte bliver hundeejerne flove, hvis de bliver konfronteret, og hvis husejerne ligefrem rækker dem en pose, så er der ingen undskyldninger for ikke at samle ekskrementerne op." ”

Udgivet i Presse Arkiv tagget med Hunde efterladenskaber affald
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...