Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 15. September 2022

 

Vurderingskoks

Pressemeddelelse, 15-09-2022

Vi mindes en scene i Disneys tegnefilm om Tarzan, hvor Jane udbryder ”Nu kan det ikke blive værre…. Jo, det ku’”. Og hvorfor mon lige den scene falder i hu? Tja, bedst som vi sad og harcelerede over ubrugelige links, uoplyste frister og konsekvenser og tænkte, at ”Nu kan det ikke blive værre…” så ”jo… det ku¨ det”.
Det er jo lige før, man tror man stammer, når man skal sige ”ny tidsplan” for ejendomsvurderingerne. NU satser Skatteministeriet på året 2026… selvfølgelig for at ”skabe tryghed om ejendomsskatterne”. Sikke en gang spin. Og husk lige, at når vi når 2026/2027, så er det – og hold nu fast – 15 år siden, man satte de offentlige vurderinger i bero.
Landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, kalder det da også i Berlingske for ”noget rod” og uddyber: ”Det er noget møg. Det giver usikkerhed for pokkers mange boligejere. Det er noget rod, når man begynder på et nyt år, at man ikke ved, hvad man skal betale i skat, og at det kan komme efterreguleringer. Det betyder også, at hvis man skal handle et hus, så ved man ikke, hvad skatten er, og det er et usikkert grundlag”.
Allan Malskær påpeger, at planerne om en teknisk fremskrivning betyder, at boligerne mister muligheden for at klage over 2024-ejendomsvurderingen, som ellers er en af hjørnestenene i den politiske aftale om ejendomsvurderingerne. ”Man lave en indeksberegning i stedet for at lave en rigtig vurdering. Det bliver en teknisk fremskrivning ud fra prisstigningen i den enkelte kommune. Det afgørende er, at så bliver de tikke dit hus, der bliver vurderet. Det bliver ”vore huse2, der bliver vurderet samlet i et område. Men det betyder også, at du ikke kan klage eller gå et sted hen og sige, at vurderingen er forkert”.
Den romerske senator Cato den Ældre afsluttede ifølge historikeren Plutarch alle sine taler i Senatet med ordene: "I øvrigt mener jeg, at Kartago bør ødelægges".
I PL’s øjne vil vi fortsat nøjes med at påpege, at vi ikke mener, det teknisk er muligt at udarbejde et retvisende vurderingssystem.

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...