Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 06. September 2022

 

Lyset forsvinder

Presset af stigende energipriser overvejer mange kommuner at slukke for en del af gadebelysningen.
Dette vil givet påvirke trafiksikkerhed og generel tryghedsfølelse, så nu, hvor vi nærmer os den mørke tid, kan det derfor være ekstra vigtigt, at man er fuldt opmærksom på begrebet ”lygtetændingstid”.
”Lygtetændingstid” er som udgangspunkt fra solen går ned til solen står op. Men trafikanter skal være opmærksomme på, at lygtetændingstid også indtræder ved nedsat sigtbarhed, f.eks. når det regner, sner eller er tåget, eller når man f.eks. kører i en tunnel.
Cykler skal tillige har tændte lygter i lygtetændingstiden (der lever op til lovens krav om at kunne ses tydeligt på en afstand af 300 meter).
Ud over at manglende overholdelse kan medføre frygtelige følgevirkninger, koster det 1.000 kr. i bøde, hvis man bliver stoppet for ikke følge reglerne (eller hvis man har fejl på lygterne).
Er du gående i en mørk periode, så er det en rigtig god ide at medbringe noget lys, samt have refleks om benet, så du bedre kan ses i mørket.
 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...