Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 16. August 2022

Mit Hus nr. 2022-01

Leder

Det falske forår

Nu gik det jo så fint med meget tidligere forårstegn, og der har næsten ingen vinter været.
Men det har været langt fra normale måneder for haven og dyrene - herunder heller ikke for os mennesker.
Ikke alene blomster, træer og buske fik sig et chok over, at der efter en ”manglende vinter” kom meget vand og derefter næsten tørke i en måned.
Og så kom der pludselig et tilbageslag med op til 15 centimeter sne og frost ned over planter og dyr, der havde fået forårsfornemmelser. Der var da også mange mennesker, der var hoppet over i de lettere gevandter, og vi kunne se superoptimister, der allerede havde skiftet til sommerdæk, skøjtende rundt på snedækkede veje.

Ustadigt husvejr

Vinter/forårsbilledet vil jeg lade afspejle sig i, de turbulenser, som vi parcelhusejere er blevet budt i den senere tid. Ustadigt vejr og uforudsigelige forhold er der sikkert også udsigt til længere fremme i kalenderen.
Sol og vind er ikke jævnt fordelt blandt os. For hvem kunne forudse truslerne fra og konsekvenserne af Corona, negative renter, negativ realrente, forsyningsuro, inflationseksplosion og oveni det hele en invasion af Ukraine.
Ih, hvor vi gynger op og ned i stormstødene og udfordringerne, men næsten altid med vores hus og have som en sikker helle.
Vi kommer jo nok igennem det hele, selv om livet giver nogle knubs. Lidt gødning og fjernelse af ukrudt og utøj samt sol hjælper på mange skavanker i haven. Tilsvarende er det godt, de fleste lige som den danske økonomi er godt polstrede økonomisk. Men igen… hvor længe kan man lempe på den finanspolitiske politik uden, at det slår igennem på inflationen og skatter?

Skæv varmecheck

Vi har lige set en i to omgange gennemført varmecheck, der har en indtægtsgrænse, der indebærer, at der er relativt få parcelhusejere, der vil få kompenseret en del af deres stigende energiomkostninger. Men alle uden undtagelse skal være med til at skattefinansiere det.
Jo, jo, den manglende vinter betød, at forbruget var mindre, men regningerne skal betales uanset ens husstandsindtægt.
Dejligt, at der er så mange, der i de senere år (af begivenhederne) har fået (tvunget) øjnene op for, at det er dejligt at eje sit eget hus og have. Dette har dog, i kombination med det lave udbud og høje priser på nyudstykninger, banket priserne op mange steder til et niveau, hvor det for mange er svært at følge med.

Nyt skattesystem

Der kommer i den kommende tid en ny bølge af ejendomsvurderinger, hvor mange sikkert vil frygte, at de skal betale meget mere i boligskatter. Men man skal huske, at der er indbygget en række beskyttelsesmekanismer i det nye skattesystem, der skal gælde fra 2024.
Selv om man nu er kommet i gang med at udsende ejendomsvurderinger, er det simpelthen dybt kritisabelt, at vi ejere ikke kan få konsekvenserne i skatterne at vide. PL mener fortsat, at reformen skal udskydes, så man har tid til at indstille sig på, hvad der sker fremover, således at 2023 ikke bliver et ekstremt turbulent uvejrsår for købere og sælgere.

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...