Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 22. December 2020

Mit Hus nr. 2020-04

Leder

Hjælp til G/F og bestyrelser

Det er ikke blevet lettere at være bestyrelsesmedlem i en grundejerforening. I PL oplever vi hvert år, at der ”lige” kommer en eller flere opgaver yderligere, som grundejerforeningerne og deres bestyrelser bare ”lige” får ansvaret for.

Vi har her i MIT HUS igen denne gang i vort inserat et par informationer om nogle af opgaverne, som foreningerne skal huske at løfte. Og jo, det er da frivilligt arbejde, som der er nogle, der skal melde sig til. Men dette ansvar indebærer også en indflydelse på udviklingen i jeres forening.

Måske er det dig, der næste gang ved at stille op til bestyrelsen eller andet i jeres G/F, skulle tage en del af slæbet for jeres fælles bedste i grundejerforeningen. Hvis ikke - så er det måske dig, der vil være en af dem, der siger pænt tak til de bestyrelsesmedlemmer, der løfter for dig og dine naboer, eller i det mindste lader være med at brokke dig over, hvad du syntes, der skulle gøres anderledes.

Men et nytårsforsæt for en bestyrelse kunne jo være at se sig om efter nogle, der vil hjælpe med at tage lidt af slæbet og derved få uddelelegeret nogle opgaver til ad hoc-udvalg.

For kommunerne kunne min opfordring til et nytårsforsæt være at gøre arbejdet lidt lettere for dem, der udfører det frivillige arbejde, ved at sørge for informationer og let adgang til de relevante myndigheder. Måske kunne der kommunalt arbejdes med at etablere mere optimerede arbejdsgange i forhold til foreningernes kontaktpersoner, herunder måske og en slags ”fast lane” til vejafdeling og andre myndigheder, og frem for alt minimering af svartider.

Hjemmearbejde

Denne gang hentyder overskriften ikke til at sætte fokus på vedligeholdelse mv. af jeres families hus som bolig, men den på ”arbejdsplads”, der pludselig har indtaget en del af huset, hvor der skal være plads til måske 2 voksnes og flere børns arbejdspladser. Og jo tak, vi har måske nok rammerne, men der mangler typisk i de fleste steder huse den kvalitetsplads, der gør det til en korrekt arbejdsplads, som reglerne anviser - og som ville give mere fred i familien.

Hvorfor er husene egentlig ikke bygget/købt større, så der til rådighed er det/de ekstra rum, som kræves til en eller flere permanente ”hjemmestationer”? Det er simpelthen et spørgsmål om økonomi og planlægning. Alt er presset sammen politisk på en for lille grund og et for lille hus, fordi der er så hård beskatning med misundelsesskatter mv. PL ønsker sig politisk opmærksomhed på fradrag i skat både for offentlige og privatansatte og forbedrede for selvstændige. Måske kunne man tillade, at arbejdsgiverne betalte en husleje til de, der leverer rammerne for kvadratmeterne, og fjerne nogle af misundelsesafgifterne på firmabetalt internet, computer, mobiltelefon mv. Mange taler om, at efter coronaen er slået ned, og vi er vaccinerede, så vil man stadig havde flere med hjemmearbejde, og det opfordrer vi til, at der bygges og ”beskattes ” efter.

Vi køber for at bo – ikke spekulere

Velkommen til flere nye parcelhusejer-familier, der har tilvalgt deres eget hus. Der har i en årrække været en tendens til, at vi i gruppen af parcelhusejere faldt pænt meget i procentandel af de danske familiers boligtype. Specielt i visse dele af landet er der vokset mange ejerlejligheder mv. op, og mange er flyttet til byerne.

Men dejligt at også Coronaen og hjemmearbejde har fået flere til at fokusere på parcelhuset som sådant med dens have - men husk nu også dermed større ansvar og risiko.

Vi ”gamle” parcelhusejere er bekendt med de udfordringer, der også økonomisk accepteres, når man får sit eget hus. Vi husker, at der er en risiko, når der er ustabilitet, når renten stiger, når der er politiske tiltag eller andet, der giver os dårligere forhold. Så tag det råd at være godt polstret på økonomien.

I PL sender vi gerne det politiske signal til ”misundelsesdanmark”, at vi parcelhusejere køber for at bo i vores eget - ikke for at spekulere på at huspriserne stiger.

Godt nytår
 

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...