Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 02. Maj 2017

Pressemeddelelse, 2. maj 2017

Accepterende parcelhusejere

Det er helt afgørende for Parcelhusejernes Landsforening (PL), at den lange ventetid på boligskatteforliget tilsyneladende nu er overstået. Vi har hele tiden frygtet, at boligmarkedet ville reagere på den utryghed, der har hersket.
Parcelhusejerne må med beklagelse konstatere, at der fortsat er en ekstrem høj beskatning af ejerboliger i Danmark. Trods politisk velvilje til at give tryghed, så cementeres beskatningen på et internationalt højt niveau.
Ifølge de rygter, der er på banen lige nu, så vil et forlig, der offentliggøres kl. 16 være et bredt forlig, hvilket øger boligejernes tryghed. Men desværre har der ikke været en politisk vilje til at fjerne den urimelige topbeskatning af de dyrest vurderede ejendomme, idet der lægges en særskat på 0,4 procent på ejendomme over et knæk på 7,5 mio. kr. i vurderingen. Der er altså tale om en 66 procent relativt højere skat, der rammer meget skævt i Danmark.
Til gengæld noterer PL’s landsformand, Allan Malskær, at der tilsyneladende bliver en slags indkapsling af antallet af ejendomme over et knæk, således at størrelsen af knækkes reguleres efter antallet af berørte ejendomme.
Beklageligvis har regeringen – for at opnå et bredt forlig – måttet acceptere, at man ikke er kommet fuldt igennem med sit udspil. Herunder bortfalder fastfrysningen af grundbeskatningen, men den afløses af en mulig indefrysning af beløbet. Til gengæld er truslen om, at reducere rentefradraget yderligere fjernet, hvilket Parcelhusejernes Landsforening noterer sig med tilfredshed.
 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...