Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Leder-artikler Mit Hus 2010-
Mit Hus 2024
Mit Hus 2023
Mit Hus - Ældre årgange
Abonnement
Adresseændringer
Annoncering
Copyright
Uopfordret materiale
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 09. December 2016
Mit Hus nr. 2016-04
 
Leder
 

Kig lidt indad i din G/F

- og sæt fokus på det lokale
 
Der er stadig flere lokale reaktioner overfor PL på, at man føler sig ”overset” eller overbebyrdes af kommunen, og at andre mener, at det frivillige arbejde lige kan bære lidt mere.
I inseratet i midten af dette nummer har vi igen nogle hjertesuk omkring dette, hvilket jo desværre har været tilbagevendende problemer i MIT HUS.
Det er altid spændende med nye projekter og byggerier. Men når det interessante så sker i andre dele af kommunen, så er der gamle småbyer eller bydele i større byer, hvor man oplever konsekvensen af at blive ”nedprioriteret”.
Det er en ubehagelig oplevelse, efter f.eks. kommunesammenlægninger, at blive lagt på en støvet hylde, og nu ikke længere få ryddet sne, før den af sig selv er smeltet - på de naturligvis hullede tilkørselsvejene. Man glemmes altså i det større billede.
Sørg for at snakke med naboerne og naboforeninger. Men det er ikke altid, at man kan og skal gøre det via ens G/F, der jo kan være tung pga. vedtægter m.v.
Typisk går problemerne også geografisk ud over jeres eget område. PL opfordrer til, at grundejerne samler sig i lokale grupper for at skabe bedre forhold og stemmer fødderne imod, hvis der sker nedprioriteringer som f.eks. i Sørup (se side 17) forringelser.
Rettidig omhu og pression overfor kommunen hjælper. Hvis der f.eks. er et stort hul i asfalten ud for nummer 50 på en offentlig vej i nærheden, skal man tage et billede og give kommunen besked. Hvis der senere sker et uheld, dækker kommunens forsikring ikke, hvis der er gjort opmærksom på det dårlige forhold, og så er det kommunen selv og de ansvarlige, der får ”ørerne i maskinen”.
Vi har også hørt, at man, måske lidt humoristisk, ønsker at blive flyttet til en nabokommune, der opleves som bedre. Meget underholdende og det kan også være med til at sætte lidt fart i lokalpressen og kommunalpolitikerne.
Jeg har til Frederiksborg Amtsavis udtalt: ”Det er svineri, hvis politikerne bevidst sparer på servicen i sådanne parcelhusområder. De er kendetegnede ved ressourcestærke borgere, der betaler meget i skat og giver kommunen meget få sociale omkostninger”.

 

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...