Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Pressemeddelelser
Presse Arkiv
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 08. December 2016
Mit Hus nr. 2016-04
 

Fra "Hero" til "Zero" og tilbage?

Hvor der før i den lokale, mindre kommune var godt fokus på de lokale forhold, oplever borgerne i stedet, at hullerne bliver større i vejene, snerydning nedprioriteres (ofte næsten helt), skoler og børneinstitutioner flyttes, busruterne ned- eller omlægges, vejene privatiseres, områderne affolkes og småbutikkerne lukker.
 
Fokus har det med at blive flyttet over på nyudstykninger og nye centraliserende anlægsarbejder med en begrundelse om, at det skaber ny vækst i kommunen.
 
Det gør det måske også nok men kun på et vist plan. Større entreprenørselskaber har det dog med at ”importere” arbejdskraften fra de dele af landet, hvor den er særligt billig, og det smitter typisk ikke af på nærhandel mv.
 
Parcelhusejernes Landsforening opfordrer i stedet til, at man ”dyrker” de ældre byområder og gør disse attraktive. Det vil skabe mere lokal omsætning, der så er med til at gøre områderne endnu mere attraktive.
”Ved at skabe gode forhold og gøre det rart at bo i parcelhusområderne fra 1960’erne og 1970’erne, vil husene stige i værdi, og når folk har lyst til at købe de ældre parcelhuse, har de også lyst til at isolere, lægge nyt tag og bygge til. Og det bliver lokale håndværkere, der bliver hyret til det arbejde”, udtaler landsformand Allan Malskær til Frederiksborg Amtsavis og fortsætter: ”Mange af områderne er jo sølv- og guldbryllupskvarterer, så det vil let kunne betale sig at ”nurse” sådanne områder”.
 
Kilde: Frederiksborg Amtsavis, PL

 

Udgivet i Mit Hus 2016-04
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...