Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 26. Oktober 2016
Pressemeddelelse, 26. oktober 2016
 

Luftfoto og varmluftballon

Luftfotos er dagens humoristiske indslag i den fortsatte beklagelige føljeton om det umulige ejendomsvurderingssystem.
 
At basere fastsættelse af en huspris blandt andet på, hvad man kan se fra luftfoto, kunne man lidt galgenhumoristisk fristes til at kalde en joke, hvis ikke det lige var i ramme alvor, at man på den måde forestiller sig at kunne fastsætte boligskatten.
 
Landsformanden for Parcelhusejernes Landsforening, cand.polit. Allan Malskær, har i en række trykte og elektroniske medier kommenteret på Jyllands-Postens information om, at knap en tredjedel af samtlige ejendomsvurderinger ikke kan beregnes af Skat uden, at man får indhentet yderligere information. Tidligere har skatteministeren sagt, at man skulle ud at vurdere ca. 350.000 ejendomme enkeltvis, men nu vil man åbenbart ”nøjes med” at se det hele ”lidt fra oven”.
 
Tænk, at man har den frækhed, at man i ramme alvor vil fortælle en dansk parcelhusejer, at man nu vil bruge luftfotos til at være en del af det i forvejen meget usikre grundlag for at værdifastsætte familiens hus. Det er da igen er et skrivebordsforsøg på at prøve at forsvare et projekt, som alle fagfolk har skudt ned. Det kan kun ses som, at man sætter et par ekstra lapper på varmluftballonen og smider yderligere et par milliarder ind i det håbløse projekt, herunder med en supercomputer og yderligere personale. Kun for at fortsætte et system, der i øjeblikket ligger i koma, hvor man i stedet burde slukke for respiratoren og give systemet aktiv dødshjælp.
 
Parcelhusejernes Landsforening opfordrer et ansvarligt flertal i Folketinget til at droppe tanken om, bare fordi man skal finde 42 milliarder i skat fra boligejerne, at så skal man partout kæmpe med kunstigt åndedræt og hjertestarter. Find i stedet et helt nyt system, der ikke tager udgangspunkt i, at man absolut skal fortsætte med at forskelsbehandle og diskriminere de danske boligejere.
 
Parcelhusejernes Landsforening finder, at der allerede kan øjnes et politisk flertal, der vil kunne sikre ro indtil måske 2025, hvilket ville være rigelig tid til at få et nyt system på plads, f.eks. i form af en fast boligskat på ens niveau over hele landet. Dermed kunne man så også få fjernet den ekstremt omkostningstunge administration af ejendomsvurderings- og klagesystemet. Dette ville spare mange milliarder og frigøre økonomi og medarbejdere i Skat mv., som i modsætning til nu i stedet vil kunne indgå i samfundsproduktive opgaver.

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...