Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 23. September 2016

Presse, 23. september 2016

Regeringens ejendomsvurdering er ren fup

En af kilderne til Børsens ejendomsvurderingslæk-artikel, vurderingsekspert Finn Gilling, har i dag (23. september 2016) et indlæg i Børsen under overskriften: ”Regeringens ejendomsvurdering er ren fup”.

http://borsen.dk/nyheder/opinion/artikel/11/151420/artikel.html#ixzz4L4coNw7A

I artiklen omtaler han en del af indholdet fra gårsdagens møde med skatteministeriet. Han berører heri også et ubehagelige rygte, som PL også har hørt lidt for mange meldinger om: At ”problemet” med de mange fejl og klager, der vil komme, alternativt kan ”løses” ved en lovgivning, der vil blokere eller beskære klagemulighederne meget kraftigt.

Det er Gillings konstatering, i PL´s uddrag af hans beregninger, at et 20%´s for højt vurderet hus vil svare til en gennemsnitlig ekstra fejlberegnet ejendomsskat på anslået 5000 kr. (efter indkomstskat). Regeringen forventer derfor åbenbart, at ekstremt mange danske parcelhusejere skal skaffe sig en ekstra indkomst på 10.000 kr. om året for at dække den fejlberegnede skat.

Gilling spørger også: ”Hvorfor har regeringen og Skats embedsmænd ikke fortalt befolkningen, at det viste sig at være en umulig opgave at lave et automatisk vurderingssystem, der er mere præcist end det gamle? De var jo advaret af undertegnede. Dette er uholdbart for en retsstat og for den brede befolknings tro på, at staten yder retfærdighed, så det må være en ommer.”

Gilling slutter af med følgende anbefaling: ”Regeringen må kræve et valg om dette spørgsmål, og efterfølgende lave et nationalt kompromis med de ansvarlige partier om en svensk model, hvor boligejere beskattes, når boligen sælges. Man kan så undervejs opkræve boligskatter for en estimeret 50 pct. af vurderingen, så folk slipper for at gå fra hus og hjem. En sådan løsning vil skabe retfærdighed.”
 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...