Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 23. September 2016

 Pressemeddelese, 23. september 2016

Drop lapperne og lav et simpelt system

- hvis man da absolut skal beskatte boliger.

Dagbladet Børsen konstaterer i dag (23. september 2016) at et kæmpearbejde med et nyt system til ejendomsvurderinger kun vil medføre marginalt bedre ejendomsvurderinger.

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/151470/artikel.html#ixzz4L4fCpmDT

Dette har affødt reaktioner fra PL´s landsformand Allan Malskær til medierne.
Børsen konstaterer - baseret på udtalelser fra flere ejendomsvurderingseksperter, der deltog i et ellers lukket orienteringsmøde med skatteministeriet - at der kun vil blive en marginal forbedring i forhold til det nuværende vurderingssystem, samt at over 200.000 fortsat vil kunne blive vurderet mere end 20 % for højt.
Efter der refererede oplyser kilderne, at Skatteministeriet sigter efter at løfte træfsikkerheden med 5 % i det nye system i fht. de fra de 67,5 % som Engbergudvalget mente var realisabelt, hvilket afledte deres ”mission impossible” rapport.
Med en teoretisk træfsikkerhed på 72,5 % vil næsten 30 procent af parcelhusene kunne blive fejlvurderet med mere end 20 procent over eller under handelsprisen.
PL har overfor Ritzau konstateret, at det dermed igen ser ud til, at man ikke får et system, der kan rette op på ejendomsvurderingerne, der gennem en årrække har ramt ved siden af.

PL er ikke overrasket

”Det her overrasker mig ikke, for alle, der har været involveret i nogle af de her overvejelser, har præcis samme melding: At det er umuligt at fange vurderingspriserne i forhold til de faktuelle korrekte priser, hvis man vel og mærke kan måle det. Det er umuligt at fange noget, der bare ligner noget, som folk mener er korrekt”, har landsformand Allan Malskær udtalt til Ritzau.
PL konstaterer, at i lyset af de politiske udmeldinger over de seneste år samt i regeringens forhandlingsudspil 2025, at man fortsat opererer med, at det umulig kan lade sig gøre.
”Det er forkert, at man prøver at lappe på det her. Man skal finde en helt anden måde at beskatte på, hvis man skal beskatte det at eje egen bolig”, udtaler landsformanden.
 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...