Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 11. December 2015
Mit Hus nr. 2015-04
 

Giv dit hus en "gave" i 2016

- Og få selv fordelene på alle planer.

Ja faktisk har jeg svært ved, ikke at se fordelene. Men jo, jeg kender også til den træghed, der er hos os alle, når det kommer til at realisere de drømme/tanker, som vi har.
Som husejere har vi i baghovedet, at der ofte er ubehagelige økonomiske problemer om hjørnet. Men se modernisering/ombygning/energiforbedring som en investering. Vi bliver i princippet beskattes af et fiktivt ”afkast” af vores bolig, så lad det blive større uden ekstra skat.
Investeringen sker både i jeres families livskvalitet, men også i en værdistigning og øget salgbarhed.
Længere inde i MIT HUS kan det læses, at det er dokumenteret, at huspriserne stiger, når der laves ”fornuftige” forbedringer. Egentlig logik for burhøns, men mange har svært ved at se det her og nu, - og det gælder desværre ofte også for dem, vi måske skal låne pengene af. Men tænk nu tanken og kom videre.
Energitiltag betyder også, at man er bedre stillet, når energipriserne stiger igen (der har man nok ikke så godt råd til det vel) og hvert år, der går efter investeringen, er der et ”afkast” af jeres investering i huset og familiens velbefindende, og det er jo egentlig ikke så galt.
Men tænk nu i lidt større rammer end mange gør normalt. Når man nu er i gang, så skal der tænkes på mange forhold, og her anbefaler jeg, at man får rådgivning til at samtænke løsninger, så man ikke skal i gang igen med en anden del af huset om få år. Der skal også tænkes på, hvor meget plads og hvilken, man skal have i de kommende år, for måske er det bedre at flytte.
Skrækbilledet for mig er, at der sker det samme, som når man laver livstidsforlængende tiltag på en gammel bil. Der tages kortsigtede betragtninger, så der skiftes en skærm, senere en anden skærm og en omlakering, men man havde lige glemt at få undersøgt om gearkassen og motoren egentlig kunne holde 4 år mere. Holde kan de fleste huse heldigvis i mange år, når de vedligeholdes. Men husk, at nogle ligger forkert placeret i landet eller er for dårligt byggede/vedligeholdte, - og det skal også indtænkes.
Men giv en gave til huset og jer selv, og vær med på ”Vedlige Holdet” i 2016 af den danske boligmasse, - den og vi trænger til det. Og det er vort ansvar.
Am

 

Udgivet i MH Leder tagget med renovering Vedligehold
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...