Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 27. Oktober 2015
Mit Hus nr. 2015-03
Leder
 

Sort box skattepolitik

Vi ville egentlig gerne her i magasinet have bragt et par sider og da formentlig også komplimenter. Det skulle have været til de initiativer, som PL havde regnet med, at en ny regering og dens parlamentariske grundlag havde præsenteret i forbindelse med åbningstalen og finanslovsdrøftelserne.
Men desværre er der intet nyt fra fronten men en politisk ”sorte box”, hvor ejendomsskatter tilsyneladende er blevet placeret i. Det virker, når man ser på ”boxen” ude fra og hører lidt fra rumleriet indenfor, som om at der er puttet meget derind af de politiske initiativer og tanker, der er blevet præsenteret i oppositionsperioden. Og ja for den sags skyld da også mange uigennemførte ideer fra arbejdsgrundlaget i den borgerlige regering, der væltede for godt 4 år siden. Garnituren er jo så løsning/fjernelse af vurderingssystemet.
Men undskyld! Det kan vi altså som parcelhusejere ikke blive klogere af, når vi skal se på, hvordan fremtiden tegner sig for vores ”race”, - og dermed den højest beskattede del af privatsamfundet.
 
Tudekiks frabedes
Det kan godt være, at det er smart politisk at holde en hel masse i spil, måske spille andre partier ud i mod hinanden i en overbudsforhandling. Det risikerer at blive nye lapper efter, hvor der nu kan gives en luns i det politiske spil. I stedet for at blive enige om en politik, der kan gøre det mere attraktivt at bo i sit eget, så risikerer man, at give os en , fordi man vælger politisk, at hoppe fra løsning til løsning.
Det er ikke for at blive tilbudt tudekiks, men fakta er, at alle tal peger på, at det vi der bor i eget (udtales her ejet) bolig/hus bliver stadig voldsommer beskattet relativt. Udviklingen de sidste 15 år, sat i tillempede rå tal, viser, at de offentlige indtægter fra ejendomsskatterne (primært grundskat) er steget 100 %. Men indtægterne i husstandene er kun steget det halve, mens prisindekset kun er øget med en tredjedel.
Hvis der ikke havde været et delvist skattestop for ejendomsværdierne ville det da have været endnu værre. Men alt det her glemmer de politiske og organisatoriske aktører, der bare mener, at vi skal betale mere for at bo i vores eget, mens andre ikke betaler et meget for at bo i lejet.
 
Kastebold,- men det er vores økonomi
Med i de regnestykker der er taget med ind i ”den sorte box” håber PL også er, at vi parcelhusejere selv med beskattede kroner betaler for at vedligeholde, afskrive og afdrage på vores hus. Samtidig bliver vi sat i skat af hele huset og grunden, selv om man har belånt en del af ejendommen. Realkreditten og banken vil jo ikke betale skatten af de 80 % af en ejendom, som de har belånt, - så vores ejendomsskatter er ”gearede. En friværdi på 10 % betyder, at du i stedet for 1 procent i ejendomsværdiskat faktuelt skal betale 10 % målt i forhold til det familien ejer.
Men tag også med i det politiske spil i ”den sorte box”, at der er en markant overefterspørgsel efter rigtigt placerede grunde. Det kræver ændringer af Planloven og kræver, at kommunerne presses til, at frigive nogle af de store områder, der er udstykningsparate. På dette politiske initiativ venter der tusindvis af danske familier, der gerne vil købe nye og billigere grunde til at bygge deres huse. Og glem nu den lokale kommunale kapitalistiske profitjagt, når der bevidst kun udbydes få grunde til alt for høje priser. Der skal politisk mod og krav til at få gang i nybyggeriet af familievenlige og energirigtige parcelhuse- og det er det folk ønsker. Og ja se det vil jo kunne være en andens slags ”udflytning” af familier, som foregår frivilligt og egenfinansieret - så hvorfor vente?
Vi venter på den ”blå” røg fra regeringsgrundlaget og den ansvarlige del af oppositionen.
 

 

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...