Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Leder-artikler Mit Hus 2010-
Mit Hus 2024
Mit Hus 2023
Mit Hus - Ældre årgange
Abonnement
Adresseændringer
Annoncering
Copyright
Uopfordret materiale
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 16. December 2014

Mit Hus nr. 2014-04

Leder

Frem- eller "til side"-gang

Hovsa, hvad sker der lige med energipriserne? Kan de virkelig falde? Så sparer man jo færre penge, når der skal tænkes i isolering eller hvad? Tja, nok rigtigt, men tænk på, at mindre energiforbrug også er mindre følsomhed for senere udsving.

Når klimaet bliver varmere og som nu naboen skal slå græs medio december, skal du så lade helt være med at isolere – Nej, er svaret, for der skal altid indtænkes isolering i renoveringer. Ja, undskyld, lad mig da tage bladet helt fra munden og gøre op med en politisk ønsketanke. Det er meget sjældent, jeg møder nogen, der energirenoverer, fordi de tænker på CO2 udslippet. Nej, det gøres for fremadrettet at spare penge og have større sikkerhed og derfor opsving, når der er tilskud. Så tænk på det som en investering.

Du har en udgift ja, men du får en besparelse. Alt efter hvor høje energipriserne er over årene, kan det tage kortere eller længere tid. Men besparelsen kommer. Husets energitilstand afgør din friværdi/merværdi af huset.
Et energiaktiv er også, at man har flere energiforbrugsmuligheder i boligen at spille på. Det kan være, at man har solceller, varmepumper, pillefyr eller brændeovne i kombination og/eller har olie/gas- eller fjernvarmeanlæg. Flere strenge at spille på er et aktiv for mange i en købssituation.

Få her i 2015 fat i de gode håndværkere i stedet for dem, der altid er billigst – det er ikke altid dem, der er bedst… Håndværkertilskuddet er desværre faldet væk pt., så det bliver lettere at få god rådgivning og kvalitet fra en god håndværker med en rimelig pris. Så kom i gang med huset – og som sædvanlig er samfundet afhængig af, at parcelhusejerne er trygge nok til at rykke markant i investeringer og dermed beskæftigelsen. 

am

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...