Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 25. August 2014

Mit Hus nr. 2014-02

Nykredit tabte slaget om bidrassatser

PL er tilfreds med dommen, der meget klart understreger, at aftaler, som her hvor boligejerne er gidsler, skal holdes. PL forventer, at bidragsproblemet får en større - også politisk - opmærksomhed.
De andre selskaber bør konstruktivt overveje, hvor længe deres bidrags- og kursgevinster skal være så høje som nu.

Da Nykredit tilbage i 2003 opkøbte Totalkredit betød opkøbet, at Nykredit fik en dominerende markedsandel. For at få lov at foretaget opkøbet, forpligtede Nykredit sig til at nedsætte bidraget til 0,5 pct. point for nye kunder. I februar 2010 varslede Nykredit imidlertid, at man ville forhøje bidraget, hvilket Konkurrencerådet herefter forbød.

Højesteret har med dommen slået fast, at det oprindelige tilsagn om nedsættelse af administrationsbidraget ikke var tidsbegrænset og at der ikke er grundlag for at tilsidesætte Konkurrencerådets afgørelse.

PL noterer sejr i kalenderen

Som den opmærksomme læser vil huske fra Mit Hus nr. 2012-01, så var det PL, der startede hele ”slagsmålet” med at dele røde ører ud til såvel Nykredit som til Konkurrencerådet, og PL glæder sig da over, at sagen nu har fået det udfald, som den har gjort.

For de, der først er kommet til som læsere senere, bringer vi nedenfor artiklen fra 2010.

Røde ører til Nykredit

Foranlediget af den mediedækning omkring Nykredits forhøjelse af bidragssatserne, som PL var årsag til, har selskabet nu meddelt, at man udskyder forhøjelserne, indtil Konkurrencestyrelsen har fået set nærmere på forholdet. Det må være noget at en lussing at indkassere på direktionsgangen, men når man tager i betragtning, at Nykredit ikke selv har undersøgt sagen, før man begyndte at udskrive regningerne, så er lussingen efter PL's mening velfortjent.

Røde ører til Konkurrencestyrelsen

Der må uvægerligt også være røde ører hos indtil flere personer i Konkurrencestyrelsen, idet styrelsen tilsyneladende helt havde overset det forhold, at der i forbindelse med at Nykredit opkøbte Totalkredit i 2003 var blevet fastsat særlige vilkår. Og disse vilkår havde man så åbenbart lykkeligt glemt i mellemtiden elelr havde man bare "overset" det.

PL mener fortsat, at realkreditten opkræver alt for høje bidragssatser, samt at en henvisning til, at omkostningerne til, at yde realkreditlån er steget, er noget vås. Der er i virkelighedens verden tale om, at selskaberne vil tørre deres erhvervsorienterede tab af på de private forbrugere. Forbrugere, der i det store og hele er overladt til realkreditinstitutternes forgodtbefindende i et næsten fuldstændigt låst og konkurrenceforladt marked.

Så det er PL’s håb, at Konkurrencestyrelsen fastholder de vilkår, der blev fastsat, samt at man politisk ser nærmere på rimeligheden af realkreditinstitutternes opkrævning af bidragssatser i det hele taget.

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...