Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Leder-artikler Mit Hus 2010-
Mit Hus 2023
Mit Hus - Ældre årgange
Abonnement
Adresseændringer
Annoncering
Copyright
Uopfordret materiale
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 29. April 2014

Mit Hus nr. 2014-01

Leder

Parcelhuset uden fæstning og forsvar eller ?

Provokerende skrevet, så er der mange parcelhusejere, der føler, at skatternes højde er et tyveri i sig selv. Dermed en kobling til, hvad jeg skriver i artiklen ved siden af: ”Fæstning parcelhuset”, om, at man skal indbrudssikre sin families hus. Men mod skatter, ”udgiftsprivatisering” og afgifter, er det ikke nok,at skifte låsene. Det opleves som en form for lovlig tyveri, når vores boligform og økonomi angribes på så mange måder. Næsten som et slags tag-selv- bord kommer der lige lidt mere med, der skal betales med i forvejen indkomstbeskattede lønninger.
Ja, jeg ved godt, at sådan føler mange danskere i andre boligformer det også i deres private økonomi, idet der også er andre skatter, der stiger. Men undskyld til jer ”ikke-parcelhusejere”, men vi ”fører” altså med mange kilometer foran jer i skattekapløbet.
Det føles som om, at man slet ikke er beskyttet effektivt, når der tales om skatter, afgifter og ekstra byrde, så hvordan kan man beskytte sig og søge støtte til sine synspunkter?

Byg forsvar

PL mener, at vi skal arbejde basalt for et holdningsskift, så det ses som samfundspositivt og -økonomisk gavnligt, at vi er nogle, der tager risikoen og udgifterne ved at eje vort eget. Men vi skal i fællesskab arbejde for, at der altså ikke skal betales ekstraskatter for ejerskabet.
Heller ikke betale skat for nogle gamle spøjse ideer om, at skal betales skat af ”værdien” af en grund og et hus, altså som en slags formueskat, - ubehageligt nok også af den del, som man har belånt.
Sig din mening og vær selv med til at ændre holdningerne og forudsætningerne for skattepolitikken ved, at lade disse indgå i de samtaler og debatter, som du har med venner og bekendte her i 2014. Det er nødvendigt, at gøre den almindelige borger (og politiker), også de der bor i andre boligformer, opmærksom på, at omfordelingen og fordyrelsen ikke kan fortsætte.
Man skal forstå, at der stille og roligt sker en løbende omfordeling i boformer med færre parcelhuse og relativt færre unge familier, der får mulighed for den hus og grund, som de basalt har som den foretrukne boligform.
Dette skærpes af, at der ikke udstykkes nye grunde af betydning i de område, hvor der sker befolkningstilvækst- men folk "stables" ovenpå hinanden. Husk, at der er valg til EU nu og snart folketingsvalg, og politikerne skal påvirkes og holdes fast på ændringer af vores levevilkår.
 

 

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...