Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 17. December 2013

Mit Hus nr. 2013-04

Leder

"Ingen" slog mig

PL opfatter de politiske fastlagte rammer, som en bevidst accepteret politisk styring af en boligomfordeling, hvor der skal blive relativt flere lejere, og relativt færre parcelhusejere. Mellemgruppen, nemlig de, der ejer eller delvist ejer deres lejlighed, øges også, hvilket også er politisk styret.
Men hvem er det egentlig, der styrer denne omfordeling blandt danske familiers boligform?
”Ingen” er svaret, som den eneøjede kyklop gav på spørgsmålet på, hvem der havde stukket hans øje ud og slukket for hans syn.
Svaret er vel, at det gør ”systemet”, fordi de, der skulle styre systemet, er sat ud af kraft, fordi det selvkørende system med voldsom forskel i beskatning efter boligtype og beliggenhed er ”kraften” og inertien, der ikke er nogen, der kan dæmme op for. Ingen ejer systemet, men det ejer os og sætter rammerne på godt og ondt.
En 100 års eller 50 års begivenhed med oversvømmelse, storm eller regn, - det kan vi se og sikre os bedre imod. Men den stille underminering af grundlaget for den mest populære boligform accepteres naturligvis under protest, men ændringer nej, der kan lige være et par ekstra omkostninger på æslet igen. Og der skal da ikke udstykkes nye områder, selv om befolkningen flytter sig mod byerne.
Homer beskrev, at kyklopen Polyfemos i sin hule til hvert måltid spiste Odysseus soldater et par stykker af gangen, og de kunne ikke undslippe dette mareridt. De gjorde modstand, men det kostede.
En undladelsessynd er lige så slem som en synd – så det er den politiske opfordring til at gøre noget, som jeg kommer med til nytåret, nemlig at der kan skabes politisk platform til at få øje på de uretfærdigheder, der sker, når færre danskere får mulighed for at få opfyldt deres drøm om et eget hus.
Godt nytår

 

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...