Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 19. November 2013

Presse, 19. november 2013

Politisk pinligt vurderingscirkus

Naturligvis var det politisk spil for galleriet, at man ville rette sine fejl.

Politikerne har et fælles ansvar, men de turde igen ikke løfte det, konstaterer PL’s landsformand Allan Malskær i en skarp kommentar til et meget smalt flertal, der ikke faktuelt vil finde de ramte boligejere.

PL efterlyste en politisk borgfred og tværpolitisk opbakning bag at endelig at begrave de ideologiske stridsøkser om fortsat øgede grund- og ejendomsskatter. Der er faldet en klar politisk dom, at der er ekstremt mange, der har betalt for meget i skat til kommuner og stat, fordi man har opretholdt et urealiserbart misundelsesprincip om at beskatte en fiktivt beregnet værdi af huse og grunde.

Det var måske et forfængeligt håb, at den brutale sandhed om et så fejlbarligt system kunne korrigeres eller opgives helt, siger Allan Malskær. Men den politiske anstændighed er blevet ofret, når man ikke engang kan finde ud af at rette sine politiske fejl, som det skal understreges alle partier bærer på, når man ønsker at bruge en fiktiv værdi som beskatningsgrundlag.

Det ligner en tanke fra en politisk spindoktor aftenen før et kommunalvalg, at forsøge politisk at afmontere vurderingsbomben med et par få, efter PL’s opfattelse, virkningsløse lapper.

Der gives 2,5 % - og så et muligt inflationstillæg – men den gæld, staten har, på skønnet over ½ mia., får lov til at stå næsten uberørt til engang i 2015 eller 2016, hvor det kun muligvis udbetales, hvis man har fundet et bedre system, og at ejendomspriserne ikke er steget for meget.

Men en undskyldning har boligejerne ikke fået og man har heller ikke fået identificeret hvem, det egentlig er, man skylder penge. Det skulle lige være omvendt, at det var en boligejer, der skyldte penge til staten. Så kunne man være sikker på, at der skete noget.

Den klare holdning burde være, at man, som PL har foreslået i årtier, fjerner beskatningen af en fiktiv værdi og ophæver misundelsesafgiften, der næsten kun ligger på de, der ejer deres egen bolig.

Ikke overraskende har regeringen i stedet for at finde et tværpolitisk flertal, valgt et dårligt politisk håndværk og indgået forliget med et politisk parti, der ikke har meget til overs for den private ejendomsret.
 

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...