Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 23. Oktober 2013

Vintersnerydning står for døren

PL skal igen i år henlede medlemmernes opmærksomhed på, at man som husejer har ansvar for at rydde sne og glatførebekæmpe ud for sin ejendom.
Bor man ud til offentlig vej, så har man ansvaret for fortovet. Bor man ud til privat fællesvej, så har man ansvar for hele arealet ud til vejmidte!

Grundejerforening

Har man en intern snerydningsordning i sin grundejerforening, fritager dette ikke det enkelte medlem for ansvaret for snerydning og glatførebekæmpelse!
Interne snerydningsordninger er altså kun en lettelse af det enkelte medlems arbejde, men ikke en sovesofa i forhold til pligten.
Sker der derfor f.eks. en faldskade på vejen, så vil det være det enkelte medlems husejeransvarsforsikring, der må holde for. Og så kan man kun håbe, at medlemmet har tegnet en sådan.
Grundejerforeningen har pligt til at sørge for, at der sker snerydning og glatførebekæmpelse på de områder, der alene er grundejerforeningens ansvarsområde. Det kan f.eks. være cykelstier mv. ind over foreningens fællesarealer.

Tidsrum

Som husejer har du pligt til at rydde sne og glatførebekæmpe i følgende tidsrum:

  • Mandag til lørdag: 07.00 – 22.00
  • Søn- og helligdage: 08.00 – 22.00

I den periode, hvor man f.eks. er på arbejdet og derfor ikke kan løfte sit ansvar, vil en husejeransvarsforsikring dække, såfremt der indtræder en skade.
Bemærk i øvrigt, at den lokale kommune kan have truffet bestemmelser om den lokale snerydningsindsats.

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...