Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 20. December 2011

Mit Hus nr. 2011-04

Leder

Kommunal kassetænkning og fnidder

Et nytårsønske: Der må da snart være nogen, der på et højere politisk niveau kan gribe ind overfor de negativt kreative kommuner, der bilder deres vælgere ind, at de sparer på de kommunale udgifter.
Bagsiden af de manglende mønter er, at det samfundsøkonomisk ofte er galimatias og kommer til at koste borgerne og samfundet mere! Faktuelt er der ofte et samfundstab og ikke bare økonomisk, når man privatiserer offentlige udgifter, og dermed læsser forskellige merbetalinger over på borgerne. Stordriftsfordele og retfærdighed ryger sig en tur, og det indebærer samlede meromkostninger til administration, tilsyn og f. eks. moms.
Desværre sendes regningerne meget ofte til ejerboliggruppen og de, der bor ud til private fællesveje.

Vi har fået mange meldinger ind om, at man skærer ned på snerydning, privatiserer veje, dropper forskellige vedligeholdelsesaftaler, kræver regnvandsseparering, faskiner osv. Og som vi har skrevet om mange gange og fortsat protesteret vildt over, så er der kommuner, der finder de tåbeligste løsninger i form af at slukke for lyset eller privatisere vejbelysningen. Det er helt tårevædende, når de kommer med diverse forklaringer på, hvorfor det er nødvendigt at ''forære'' veje og/eller belysning væk til boligejerne.
Slagelse kommune er en af de grelle og her benægter man fakta, når de mener, at der ikke er nogen samfundsmæssig årsag til at der skal være lys på gaderne, og at det ikke påvirker kriminalitet, ulykker og så videre.
Men lyset er nødvendigt de fleste steder, og man ved godt, at det betyder noget for borgerne.
Hvorfor siger de det så? Det er fordi bordet fanger, for hvis kommunalbestyrelserne indrømmede fakta, så skulle de fortsætte med kommunalt fælles lys i byerne.
Men pressionen virker overfor de, der bor på de private veje. Man overtager hyppigt driften, vedligeholdelsen og risikoen ved belysningsanlægget, men betaler let 50 % mere for belysningen, end hvis det var kommunen, der skulle betale for en tilsvarende belysning. Tænk sig hvis alle, der blev ramt af disse kommunale kassestænkninger reagerede med ”fødderne” og bare sagde 'så fjern lysmasterne, så nøjes vi med lys i vores egne indkørsler'.
Nå ja, postkassesagen skal da også lige have en tur her på falderebet, inden det bliver pligtigt. Tænk sig, at en privat virksomhed Postdanmark a/s, kan få landspolitikere til at beslutte sig til at hjælpe med at øge deres aktieselskabs overskud og nå ja, fyre nogle flere postbude. Det gør man ved at pålægge, at postkasserne skal til skel uanset, at det koster mange penge, og man ikke kan sige "nej tak". Nå ja, omkostningerne ved at give dispensationer smører man så af på kommunerne. Ja, man kunne forledes til at kalde løsningen ”Åh, så kommunal”.  

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...