Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 12. September 2011

Presse, 12. september 2011

Statslån til energiforbedringer

Parcelhusejernes Landsforening (PL) efterlyser statslån til energiforbedringer.

”Det er ganske enkelt for dyrt for almindelige husejere at låne til energiforbedringer via traditionelle lån, og derfor bliver der ikke noget ud af byggesagerne. Via statslån kan man sætte skub i både energiforbedringerne, beskæftigelsen, øgede indtægter til det offentlige, såvel som man kan få et skub til at kunne leve op til Kyoto-aftalen omkring begrænsning af CO2-udslip. Sådanne statslån vil være en fordel for såvel husejere, byggeri, miljøvækst som Stat”, udtaler landsformand Allan Malskær.

PL foreslår adgang til et automatisk statslån over f.eks. 10 år, såfremt man gennemfører forbedringer, som et energimærke har erklæret rentabelt.

Selv om PL foreslår, at sådanne lån skal være uden renter, administrationsomkostninger og tinglysningsafgifter, vil dette ikke samlet koste Staten noget – tværtimod.
”Det er ikke et nasseforslag, men et forsøg på at få sat gang i energibyggeriet og forbedringen af parcelhusene på en smart måde. Og alt i alt vil staten få store fordele ud af det”, siger landsformand Allan Malskær.

Følgende elementer peger mod det fordelagtige i forslaget:

• Staten får 25 procent moms samt skat af lønninger og overskud i håndværksvirksomhederne og hos leverandører.
• Der spares udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse, idet der forventes et betragteligt merarbejde i håndværksfagene.
• En meget stor del vil medføre øget indlandsproduktion
• Der laves en pæn indsats for CO2-målsætningen
• Og energimærkningen vil få et boost.

Forslaget svarer til ESCO-systemet, hvor der er ekstern finansiering af energitiltag, hvilket flere kommuner gennemfører.

PL mener, at det er staten, der skal stå for systemet, idet en tilsvarende ordning vil være meget svær for en finansiel investor at løfte overfor små kunder som parcelhusejere og ejerlejlighedsejere.
 

 

Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...