Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 18. April 2011

Presse, 18. april 2011

Hul i vandrør er hul i hovedet

Netop nu er det sæson for at finde brud på vand- og kloakledninger forårsaget af tæring eller frostskader.

PL opfordrer til, at man er meget opmærksom på vandforbruger både i sit parcelhus og sit sommerhus, her efter en periode, hvor der har været dels en masse frysepunktspassager og dels har været frost længere nede i jorden, end hvad vi har været vant til i mange år. Derfor er det også, at vi til en række medier har sagt, at det er hul i hovedet, hvis man ikke kontrollerer sine skjulte rør for huller.
 

Én ting er, at man kan se, om der pibler vand op ad jorden, men meget ofte ligger vandrør så langt nede, at vandet fra et ledningsbrud selv finder vej over til den nærmeste kloakledning eller vandførende jordlag. Og så er det man kan få lov til at betale rigtigt mange penge både for det vand, der forsvinder efter, at det er blevet målt, men også ekstra meget til spildevandsbehandlingen. Jo også til kloakken, fordi man jo netop betaler en andel for spildevand, der er afhængig af, hvor stort vandforbruget er i pågældende hus.
 

Derfor er det vigtigt, at man ikke bare nøjes med den årlige aflæsning af vandmåleren, men også hører, om det suser i rørene, når der egentlig skulle være lukket, eller om der er et ekstraordinært stort vandforbrug, større end teenagebørnene normalt kan levere.
 

Netop en hyppig måleraflæsning eller man lige holder øje med, om der skulle være ekstraordinært forbrug på årsafregningen fra vandværket, gør, at man ikke falder for den forældelsesgrænse for, hvornår man kan få refunderet den grønne afgift på vand og måske en del af de øvrige udgifter, idet der er en meget kort forældelsesfrist. Det kræver en ansøgning at få refusionen, hvilket vandforsyningen skal hjælpe med.
 

Er det sådan, at man stadig har en vandmåler inde i huset eller på huset, så betaler man principielt ikke for vand, der skyldes skade på forbindelsen fra skel og ind til måleren, men alligevel er det vigtigt, at man holder øje med det, og at der ikke pludselig er meget frodig vækst eller vådt nogle steder i haven. Men desværre er der mange, der glemmer, at også på dette område har man et ansvar, og samtidig skal man være opmærksom på, at vandrørsbrud også kan give følgeskader på sokler og kloakker.

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...