Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 31. Marts 2011

Presse, marts 2011

Kloak og præmier

Forsikringsselskaberne begynder nu at skyde med skarpt mod kommuner med dårlige kloakker, men det er parcelhusejernes præmier, der rammes af skuddene.
Der er således stor risiko for, at husforsikringen kan risikere at stige med 40 %, men typisk vil stigningen blive på omkring 13-15 %.

Forsikringsselskaberne giver dårlige kloakker, klimaændringer med deraf følgende kraftigere regnskyl skylden, idet skader efter oversvømmelser alene sidste år løb op imod 1 milliard kroner.

De husejere, der kommer til at stå for skud, er de, hvor huset har kælder, kommunen har været dårlig til at vedligeholde kloaknettet, og hvor man bor i et tæt bebygget område.

Forsikringsbranchen spår i øvrigt, at det i fremtiden vil blive lige så normalt at undersøge kommunens kloakforhold, som det nu er i forhold til at se på afstand til og kvalitet af skoler, daginstitutioner og indkøbsmuligheder.
De selskaber, der agter at lade vejr og kloakker indgå i præmieudregningen er indtil videre Tryg, Codan, Topdanmark, Alm. Brand, Alka, GF og IF.
Formand for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, mener, at forsikringsselskaberne bruger vejret som en undskyld for at sætte præmierne op.
- Betyder det så, at hvis det ikke regner meget i 2011, så bliver prisen sat ned i 2012, lyder det retoriske spørgsmål fra Allan Malskær.
 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...